PRODUKTION

  • Limbindning   • Plockning   • Trimning

Limbindning

Perfect Binder 2000

Perfect Binder 2000 är utvecklad efter konceptet - "on-demand binding". Detta innebär att den ekonomiskt och tekniskt skall bemöta behovet av att enkelt och snabbt binda in böcker. Denna helomslagslimbindare passar därför utmärkt copy-shopar, digitaltryckerier, interntryckerier, företag och organisationer, där man regelbundet binder mindre upplagor.

Bourg Binder PUR Adventure

Bourg Binder PUR Adventure limbindare

Bourg Binder PUR Adventure är en Polyuretan reaktiv limbindare för inbindning av fotoböcker, böcker etc som behöver en bättre fästförmåga. PUR-lim är 5 ggr bättre på det än traditionellt smältlim. Limtanken är ett slutet system med 2kg PUR behållare. Binder böcker från 2 ark till 50 mm.  Automatisk öppning/stängning av back. Inbyggd fräs av rygg med spånsug. Pekskärm med 50 jobbminnen. Manuell omslagsmatning (klarar 120 till 350 grams omslag). Möjlighet till att även kunna limbinda med traditionellt EVA smältlim i samma maskin.

Bourg Binder 2000

Bourg Binder 2000 limbindare

Bourg Binder 2000 är en traditonell EVA smältlimbindare för bindning av block och böcker. Manuell omslagsmatare. Klarar att binda från 2 ark till 60 mm. Fräsfunktion och med fristående spånsug. Upptill 250 böcker kan produceras

Bourg Binder 3001

Bourg Binder 3001 Limbindare

Bourg Binder 3001 är en helautomatisk limbindare för bindning av från 2 ark till 45 mm tjocka block eller böcker. BB 3001 har automatisk jogger för inlagan. Automatisk limback. Ställbar ryggfräs för skårning. Dubbla limrullar. Automatisk omslagsmatare med självjusterande sugkoppar och positionering av omslag efter boktjocklek. Ergonomiskt avläggare för kylning av böcker ingår.

Bourg Binder 3002 EVA

Bourg Binder 3002 EVA limbindare med BBR avläggare

Bourg Binder 3002 EVA är en traditionell smältlimbindare för inbindning av från 2 ark upptill  60 mm tjocka block eller böcker med helomslag. Pekskärm i färg med svenska menyer för jobbinställningar. Maskinen är helt automatisk med inställningarna! Inbyggd jogger och automatisk tjockleksmätning av bokinlaga. Ryggfräsning med reglerbart djup och skårning. Klarar även trådbundna inlagor. Sugmatad omslagsmatare med dubbel och misskontroll. Helautomatisk bigfunktion med svärd. Klarar 13 bigar på ett omslag. Automatisk avläggare med kylställ för bokrygg. Fristående spånsug på 160 liter. 4 fläktar för att reducera limdoft.3 cylinders limtank med sidolimning med automatisk limsträngskontroll. Som standard ingår veckotimer. Kapacitet: 600 böcker per timme. Marknadens mest kompetenta limbindare!

Bourg Binder 3002 PUR

Bourg Binder 3002 limbindare med Nordson PUR-aggregat

Bourg Binder 3002 PUR limbindare. Specifikationer som Bourg Binder 3002 EVA. Utrustad med ett 20 kg Nordson PUR limaggregat istället för smältlimbad. Limmar PUR lim på rygg och sidor och ger 5ggr bättre vidhäftningsförmåga än traditionellt smältlim. PUR är det optimala vid fotobokstillverkning. Bourg Binder 3002 PUR är Sveriges mest sålda PUR bindare.

Bourg Binder 4040

Bourg Binder 4040 limbindare

Bourg Binder 4040 är en helautomatisk 4 backars limbindare för bokbinderiet som har stora volymer. Automatisk omslagsmatning och separat uppvärmd EVA limtank. Finns i EVA smältlimsutförande eller PUR (Polyuretan reaktivt) limsutförande. Online med kylställ. Kan kompletteras med trekniv som ligger online. Kapacitet upptill 1.200 böcker per timme.

  • Limbindning   • Plockning   • Trimning

Plockning

Bourg Nearline

Bourg Nearlinelösning för det digitala som det analoga tryckeriet. BSF arkmatare med två fack för inlaga och omslag varav ett fack laddas direkt med vagn från printerlösningar av märket HP, Xerox, Kodak, OCÉ och Canon. OMR och barcodeläsning för enkel drift. BCM-e är en rullbig och trimmer för sidotrimning. Nästa enhet BM-e är Bourgs senaste Bookletmaker med upptill fyra Hohner eller ISP häfthuvud och falsenhet med bält för att minimera skrapmärken på arken samt pressa ihop häftet. Sedan passerar det färdiga häftet en framkantstrimmer och läggs sedan ut på ett avläggarband med intervallförskjutning om så önskas. Som tillbehör finns SQE fyrkantsrygg för att framhäva ryggen. Produktionshastigheten är upp till 15000 exemplar per timme.

Bourg BST10-d

Bourg BST10-d sugmatat plocktorn

Bourg BST-d är ett sugmatat plocktorn med pekskärm för snabba inställningar och lagring av jobb. Kan köras fristående eller anslutas till olika avläggare samt efterbehandlingsenheter BDF eller BM-e. Patenterat plockbälte för att minimera märken på arken. Dubbelarkskontroll med ultraljud. Klarar landscape och CD format. Flera plocktorn kan seriekopplas och köras från en skärm.

Bourg BST20-e

Bourg BST20-e plocktorn med BM-e bookletmaker

Bourg BST-e sugmatat plocktorn med 10 fack. Upptill fem plocktorn kan seriekopplas. 45-250 grams papper kan hanteras i facken. Max & min format : 520 x 350 mm samt 200 x 115 mm. Klarar landscape format ner till CD format. Med den nya generationen bookletmaker BM-e produceras 5.000 set per timme. Som

PL105

Fyrkantsrygg

Med Plockmatics fyrkantsrygg får du snabbt och enkelt en plan finish på dina broschyrer och foldrar.
Du slipper material som måste ligga i press eller skickas ut trots att det inte riktigt är färdigt.
Med fyrkantsryggen blir dina broschyrer, tidningar och dylikt mer professionella och dessutom enklare att kuvertera.
Med fyrkantsryggen får du samma fina resultat som en limbunden bok och även möjlighet till bokryggstryck.
Plockmatic 104 passar också On-line till de flesta plocksystem på marknaden.

Tillbaka till toppen

  • Limbindning   • Plockning   • Trimning

Trimning

Challenge CMT 130 Treknivstrimmer

CMT 130 är en robot trimmer för att snabbt och enkelt renskära alla tre sidorna på en limbunden bok.  Fyll på med böcker. Magasinet rymmer över 90 cm med böcker. Ställ in formatet på boken och tryck på start! CMT 130 renskär 200 böcker per timme. Max boktjocklek som kan trimmas är 5 cm. Möjlighet finns att lägga flera böcker ovanpå varanda för att öka effektiviteten. 99 jobb kan lagras i minne.

Bourg CMT-330 Online trekniv

CMT-330 är en online trekniv anpassad för Bourg Binder 3002-serien. Böckerna kommer ut från limbindaren och går vidare in i ett kylställ för att sedan klippas på alla tre sidorna samtidigt. Snabbt och effektivt. 99 program för snabba byten av format. Tar ca 15 sek. Som tillbehör finns barcode läsare till limbindarens omslagsmatning som i sin tur ställer om trekniven! Maximum boktjocklek: 50,8 mm. Skär ca 400 böcker per timme.

Tillbaka till toppen